Trendy v social 2024: Ako ostať v popredí v digitálnom svete

Trendy v social 2024: Ako ostať v popredí v digitálnom svete

V roku 2024 sme v oblasti sociálnych sietí postrehli zásadné zmeny. Značky a marketéri by mali byť pripravení prispôsobiť sa týmto trendom, aby zostali konkurencieschopní a efektívni.
Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

Rozvoj dlhších videí
Po období krátkych videí prichádza éra dlhších videí s dĺžkou 2 - 5 minút. Tento trend, ktorý sa objavuje na platformách ako Instagram a TikTok, reflektuje zmeny v používateľskom správaní a uprednostňovaní hlbšieho obsahu.

Zameranie na ROI
V roku 2024 sa značky budú viac sústrediť na návratnosť investícií. Dôjde k posunu k platformám s najlepším ROI, pričom menej efektívne kanály budú opustené v prospech tých, ktoré prinášajú merateľné výsledky.

Angažovanosť v DMs
Očakáva sa, že interakcia medzi značkami a ich publikom prostredníctvom súkromných správ na platformách ako Instagram sa výrazne zintenzívni. V dôsledku toho získajú na dôležitosti aj automatizované odpovede.

Rast obchodu na sociálnych sieťach (SoMe)
V roku 2024 sa predpokladá, že obchod na sociálnych sieťach bude kľúčovou súčasťou marketingovej stratégie značiek. Dôraz bude kladený na integráciu platobných brán a nakupovateľných príspevkov.

Využitie AI v marketingu
Očakáva sa, že značky začlenia umeleckú inteligenciu (AI) do svojich marketingových stratégií na vytváranie obsahu a vývoj nových nástrojov.

Nostalgia v príspevkoch
Nostalgický obsah, ktorý rezonuje s minulými dekádami, bude pravdepodobne ďalším veľkým trendom v roku 2024. Tento typ obsahu má už teraz veľký úspech a očakáva sa, že jeho popularita ešte vzrastie.

Dôležitosť SEO pre sociálne médiá
SEO a kľúčové slová pre sociálne médiá budú v roku 2024 zohrávať ešte dôležitejšiu úlohu, keďže sa sociálne siete stávajú čoraz viac používanými vyhľadávacími nástrojmi.

Tieto trendy ukazujú dynamické zmeny na sociálnych sieťach, ktoré môžu definovať úspech značiek v tomto roku. Je dôležité, aby sa marketéri prispôsobili týmto meniacim sa podmienkam a využili ich vo svoj prospech.

 

Naša letecká jednotka

Blog Birdline zdieľa svoje know how ďalej. Ste pripravený objaviť najčerstvejšie novinky a užitočné rady od našich špecialistov? Vitajte, toto je náš blog.

SEO trendy pre rok 2024

SEO, podobne ako iné časti marketingu, je dynamická vec, ktorá sa mení v čase. O to viac, že celým rokom 2023 nás sprevádzal nástup umelej inteligencie AI.

Tento fenomén sa citeľne dotkne aj organického vyhľadávania, ale trendy v SEO sa netýkajú len AI.
Poďme si postupne pozrieť prehľad najočakávanejších noviniek a smerovaní vo svete organického vyhľadávania.
 

5 trendov v grafike pre rok 2024

Vo svete dizajnu, ktorý sa neustále mení, každý rok prináša vzrušujúcu kombináciu inovácií, kreativity a technologického rozvoja.Tento rok môžeme očakávať kombináciu predstavivosti s funkcionalitou a udržateľnosť spojenú s pokročilou technológiu.  

V tomto článku sa budeme venovať trendom v grafickom dizajne pre rok 2024. Od integrácie umelou inteligenciou (AI) poháňaného surrealizmu až po návrat retro prvkov, pre grafický dizajn nás čakajú samé kreatívne a zaujímavé trendy.

Jeden e-mail a ste v obraze

Naši klienti